Hur får man högre avkastning från tomatplantor

By admin | 07/18/2009

Det finns ett enkelt sätt att få ett större antal perfekta tomater. Många människor är stolta över sina tomatplantor och letar alltid efter sätt att få den perfekta tomat eller mest tomater bort av sina vinstockar.

Instruktioner

Använda dessa tekniker

•  Håll frukt och bladverket från marken. Tomatplantor är känsliga för svamp (sjukdomar) från infekterade jord stänkte upp under regn. Frukten är känslig för sniglar och andra insektsskador. Det kan ruttna om de tillåts att vila på marken. Använd spaljéer att hålla dina vinstockar och frukt från marken. Du kan också använda tomat burar. Båda artiklar finnstillgängliga på din barnkammare eller från en trädgård katalog.

•  Gör dina egna tomat burar. De flesta burar är gjorda av tunga tråd och är runda eller trekantiga form. De kommer också som rutor. De kvadratiska tomat burar är bäst eftersom de är lite större och kan stödja en stor anläggning med en hel del tung frukt.

•  Gör en rund bur med stängsel med stora luckor för dina tomat burar. Skär stängsel till omkring sex fot och böj den till en rörform. Med hjälp av en tång, böja horisontella trådar i ena änden runt de vertikala trådarna runt den andra änden. Detta hjälper buren behålla sin form.

•  Gör en offentlig triangulär bur från virke. Använda fyra upprätt bitar, cirka tre fot höga, nageltvärstycken på utsidan av de upprättstående styrelser. Nail tvärstyckena i toppen, hela vägen runt, för att göra en kvadrat. Nail annan uppsättning tvärstycken omkring 15 till 18 inches ned.

•  Sätt burar eller spaljéer runt växter när de är små, så att du inte skadar dem försöker spaljé dem när de är större. Om din anläggning blir oregerliga och inte växa längs kanterna på spaljé eller buren, kan du löst knyta vinstockar till spaljé eller cage.This möjliggör också tillräckligt luftflöde till växterna, som också hjälper dem att växa större och sätta ut bättre frukt.

Tips:

  • Kompost dina växter för att hålla fukt i och sniglar ut. Använd tidningar när anläggningen är ung, och täck tidningen med en bra kompost.

Related Articles