Hur man gör en rymd mindre fuktig

By admin | 10/23/2014

Hur man gör en rymd mindre fuktig

Luftfuktigheten är en term som används för att beskriva vattenånga i luften. Höga halter av luftfuktigheten inomhus kan orsaka obehag och upphäva effekten av svettning, som kyler ner kroppen. Hög luftfuktighet kan också föda mögel och börjar brytas ner väggar och tak under en lång tidsperiod. En bekväm luftfuktigheten inomhus kommer att innehålla cirka 45 procent fukt i luften. Det finns flera sätt att förebygga och bekämpa hög luftfuktighet i utrymmen och rum inomhus.

Instruktioner

•  Ventilera området. Om det finns några fönster eller dörrar nära den fuktiga utrymme, öppnar dessa för så länge som möjligt för att ersätta fuktig luft med frisk luft. Att öppna fönster och dörrar kommer också att hålla en konstant ström av frisk luft som cirkulerar i utrymmet.

•  Installera en avfuktare i utrymmet. Avfuktare fungerar genom att suga i fuktig luft och avlägsna fukt från detta fuktig luft, som lagras i en tank och senare dräneras. Avfuktare kan köpas i flera kapacitet för olika storlek rum och luftfuktighet. Stora rum eller rum med tät luft kommer att behöva avfuktare med mer makt.

•  Stäng av fukt enheter i rummet eller i området. Många apparater som alstrar värme och kan avsevärt lägga till fukt i ett utrymme. Avstängnings torktumlare, gaseldade värmare, ugnar och allt annat som producerar värme under drift. Leta efter något som är ansluten till ett eluttag som inte används.

•  Sätt upp gardiner eller persienner på alla fönster i utrymmet. Bare fönster samla in och vidarebefordra värme till ett rum, likt en förstoringsglas, gör rummet varmt och fuktigt. Gardiner, rullgardiner och jalusier kommer stöta bort denna värme och hjälpa till att kyla ner på rummet, vilket i sin tur kommer att göra det mindre fuktigt.


Related Articles