Hur Cut Hardiplank Trim

October 13

Hur Cut Hardiplank Trim

Hardiplank trim är en tillverkare som är känd för fibercement trim, styrelse eller sidospår. De är i stort sett densamma i varje aspekt och även dyrare än konventionella typer av trim eller ytterväggar, varar fibercement en livstid och är praktiskt taget underhållsfri när det väl är installerat. Det skär som trä med hjälp av konventionella skärverktyg, men eftersom det avger en enorm mängd damm när man skär på detta sätt, är inomhus skärning rekommenderas inte.

Instruktioner

•  Cut Hardiplank trim med en cirkelsåg och en hårdmetallklinga. De bästa typerna för antingen använder låg damm sågklingor eller har ett fäste för en butik vac att dammsuga och ta bort dammet under skärning. Även om mycket dammiga, kommer en cirkelsåg kan du skära upp till 6 stycken trim på en gång.

•  Form bitar av Hardiplank trim med en sticksåg med en karbid belagd blad. Denna skärmetod gör att du kan skära komplicerade former i trim, och låter dig enkelt slarva, cirklar eller vinklar när du behöver ha figursydd nedskärningar. Denna metod kommer att skära ned på damm, men skär är långsam och även om det är möjligt att skära stora områden på detta sätt, den tid det tar för att göra detta kan vara oöverkomliga.

•  skiva genom Hardiplank trim med en vinkelslip och en diamantskärblad. En vinkelslip är relativt kompakt och lätt att manövrera för både raka snitt och figursydda nedskärningar, men som en cirkelsåg, kommer det också kasta upp stora mängder damm.

•  Använd specialiserade Hardiplank powered saxar. Även om dyra, de är gjorda för att skära både stora och små mängder av Hardiplank trim i båda rätlinjiga program eller göra Figursydd nedskärningar. På grund av den sax design, producerar de ett minimum av damm och är det perfekta verktyget för att skära någon typ av fibercement Hardiplank ..

Tips:

  • Bär alltid skyddsglasögon och andningsskydd när du klipper Hardiplank trim och om kapning inomhus med en cirkelsåg eller en vinkelslip, bära en respirator istället.