HVAC felsökningssteg

By admin | 12/09/2012


Luftkonditionering problem kan uppstå med nya system samt äldre. Innan ett samtal till en servicetekniker, det finns vissa grundläggande VVS felsökningssteg varje husägare kan utföra. Även om dessa åtgärder inte kan faktiskt reparera luftkonditionering, kan de åtminstone ge ägaren en uppfattning om problemet.

Ström

Typiskt, luftkonditioneringsaggregat är på två kretsar i rutan breaker. Det första steget i VVS-felsökning är att se till att luftkonditioneringen har ström. En krets kan snubbla medan den andra inte gör det. Eftersom ledningar kopplar dessa två kretsar tillsammans, är det viktigt att slå dem både utanför och sedan växla båda brytare till "On" -läge. Med el iväg till luftkonditioneringen, inspektera ledningar både inne i huset och utanför enheten. Håll utkik efter nakna kablarna och tecken på skador på ledningar, såsom brända fläckar.

Inomhus HVAC Felsökning

För en luftkonditionering att fungera, måste termostaten läsa lägre än rumstemperaturen. Luftkonditioneringen måste också visa att det är i "On" läge på termostaten. Om termostaten har en switch som är visar vissa slitage, helt enkelt stänga av enheten och slå på den igen är ibland allt som behövs för att få luftkonditioneringen för att köra. Det är nödvändigt att byta filter regelbundet. Inte bara gör detta luften inne i hemmet friskare att andas, men det bidrar också till luftkonditioneringen fungerar mer effektivt. När filtret byts, lås ugnen / luftkonditionering filterluckan helt. Vissa enheter fungerar inte om dörren är på glänt.

Kompressor Problem

Med strömmen till utomhus kondensor, tryck på luftkonditioneringen. Om det är varmt, är kompressorn möjligen överbelastning. Låt den svalna naturligt, och slå på strömmen igen för att se om det börjar igen. Det är ofta nödvändigt att trycka på återställningsknappen på luftkonditioneringen motorn när den svalnar. Om enheten är i drift, lyssna efter både kompressorn och fläktljud. Om du hör kompressor ljud men ingen fläkt ljud, är det möjligen anledningen till att kompressorn är överhettad. Kompressorer överhettas även om de är lite på köldmedium. Lagren i fläktarna slits ut, vilket så småningom kan leda till fläkten för att låsa upp. Om kondensatorn till luftkonditioneringen ser svullen, måste det bytas ut. Om is bildas på utomhus spolar på sommaren, är den troliga orsaken från att köra luftkonditioneringen med fönster i huset öppet eller från att termostaten under utetemperaturen. Stänga av enheten tills isen smälter, stänga fönster och dörrar och återställa termostaten ofta löser problemet.


Related Articles