Vad använder du för att rengöra Plexiglas fönsterglas?

By admin | 02/23/2014

Vad använder du för att rengöra Plexiglas fönsterglas?

Plexiglas är en stark, klar akryl används ofta i stället för glas när det krävs hållbarhet. Även om det inte spricker eller splittras lika lätt som glas, betyder skrapa lätt. Dessutom kan vissa kemikalier reagerar med plasten och få den att ändra färg eller moln upp. Av dessa skäl bör det inte behandlas eller rengöras som glas.

Vatten

Plexiglas drar till sig damm och smuts. Om fukt är närvarande, vilket vanligtvis är fallet med fönster, kommer damm och smuts fastnar rätt till ytan, vilket skapar ett tunt lager av grime som inte kan vara lätt dammas bort. I stället måste damm och smuts sköljas bort med vatten. Besprutning dina fönsterrutor med en slang kommer att göra susen.

Tvål och vatten

När du har sköljt fönsterrutan, gör det gnistra genom att tvätta det med den goda gamla standby - tvål och vatten. Blanda ett par droppar flytande diskmedel i en hink med varmt vatten och tvätta bort eventuellt kvarvarande smuts klamrar sig fast på fönsterrutorna. Skölj väl och låt torka i solen.

Mjuk Rag

Motstå frestelsen att skrubba bort på envisa fläckar av smuts med en hård borste. Detta kommer att repa fönsterrutorna "yta. Använd i stället en mjuk, fuktig trasa (och att användbara tvål och vatten) för att försiktigt gnugga bort smutsen. Gnugga på plexiglas med en torr trasa (eller din skjortärmen) kommer bara att trycka smutsen längre in i plasten. Om det finns en hel del smuts på fönstret, försöka ta bort det så skonsamt som möjligt. Annars kan smuts skrapa på ytan också.

Ammoniak Rengöringsmedel

Det kan vara frestande att nå för fönsterputs när du rengör din plexiglas fönsterrutor. Undvik dessa istället. Alla ammoniakbaserat rengöringsmedel kommer att orsaka klar akryl blir ogenomskinlig, vilket motverkar syftet med ett fönster. Kontrollera etiketten innan du använder en kommersiell fönsterputs, eller ännu bättre, använd inte något alls.


Related Articles