Gör det själv romerska Window Shades

By admin | 01/03/2010

Skapa en romersk rullgardin - oavsett om det är platt, klassisk eller avslappnad - är bland det enklaste av gör-det-själv skugga projekt. Både den klassiska och den platta romerska fönster skugga presentera en ren linje när de sänks och har skarpa veck när de föds upp. Avslappnad roman fönster nyanser har en mjuk utseende när de föds upp som botten är draperad i en avslappnad bylte.

Design och material

Det enklaste stil roman rullgardin för nybörjare att göra är avslappnad version. Du måste välja en tung dekoratör tyg som det fungerar bäst för att göra roman markiser. Du kommer också att behöva en 1-by-1 tum remsa av trä fäst till toppen av fönstret så att du kan hänga skugga, plast eller metall ringar så att du kan höja och sänka nyanser, två skruv ögon, självhäftande kardborrband och ligt. När du söker din lokala tygaffär för plast eller metallringar för att fästa på baksidan av nyanser, leta efter färdiga band (som du kan klippa till storlek) med ringarna bifogas. Dessa färdiga remsor bidra till att göra montering av dina roman fönster nyanser lättare och mycket snabbare. En symaskin kommer också att göra det här projektet att gå snabbare.

Göra Shade

Klipp två tygpaneler för att passa storleken på din fönsteröppningen, plus 1 tum runt perimetern för att möjliggöra sömmar. Placera dina tygpaneler ansikte mot ansikte och sy en 1-tums söm runt omkretsen. Lämna en 6-tums öppning på toppen av skuggan så att du kan vrida tyget inifrån och ut. Dra tyget genom öppningen så att högra sidan av panelerna är vänd utåt och dina sömmar är osynliga. Sy ihop öppningen och järn panelen tills den är slät. Fäst ringremsor på baksidan av tyget panelen 5 inches från den yttre kanten på vardera sidan.

Hängande skugga

För att hänga din roman fönster skugga, bifoga en remsa av kardborreband längs framsidan av träribban högst upp i fönstret och till toppen, bakre delen av din roman skugga. Sätt fast de två skruv ögon till botten läpp träribban, i linje med var och en av de ringar som löper längs baksidan av din skugga. Knyt sladden till botten ringar på båda sidor av skuggan och mata den upp genom alla ringarna på varje remsa. Du kan knyta sladden varandra vid toppen av skuggan, efter utfodring båda sidor genom de två skruv ögon. Ta sladden åt sidan så att du kan höja din roman rullgardin till önskad höjd.


Related Articles