Styrelse och Batten Preservation

October 13

Styrelse och Batten Preservation

Styrelse och Batten sidospår har stora styrelser dividerat med smala brädor. De breda skivor är vanligen 8 till 10 inches bred och regeln är 1 till 3 inches bred.

Bevara styrelse och läkt trä ytterväggar med målarfärg, bets eller en speciell konservering förening.

Släta ytan

Använd en högtryckstvätt för att spränga bort lösa färgflagor från tidigare beläggningar. Använd en stålborste och en handhållen färgskrapa för att skrapa envisa fläckar av spruckna eller delvis lossade gammal färg.

Hammer utstickande spikar på plats.

Kör din hand lätt över skogen och sand ner eventuella ojämnheter som kan stå ut som en fläck efter att den nya beläggningen appliceras.

Rengör sidospår

Kontrollera sidospår igen för smuts, kritning och mögel.

Ta bort smuts med ett milt rengöringsmedel och vatten. Följ paketet riktningar om du använder en kommersiell sidospår renare som de i byggvaruhus.
Skölj noga och låt sidospår torka helt.

Test för mögel genom att spraya en blandning av hälften vanliga blekmedel och hälften vatten på svarta fläckar. Om de svarta fläckar blekna, de är mögel. Antingen fortsätta behandling med blekmedel eller köpa en kommersiell beredning på ett hem förbättring butik. Det kommersiella preparatet skall innehålla natriumhypoklorit, natriummetasilikat, och kalciumhypoklorit.

Ceder utstrålar garvsyra, vilket gör sidospår visas fläckigt. Använd en oxalsyra baserad lösning, finns på byggvaruhus, att avlägsna garvsyra och även att ta bort fläckar från spik och andra metall rost.

Låt träet torka ordentligt mellan och efter behandlingar. Kontrollera sidospår för smuts, mögel, lös färg från tidigare beläggningar och kritning.

Välj en Konserveringsmedel

Välj ett konserveringsmedel beroende på vilken typ av trä som används i styrelsen och läkten rangerbangård. De flesta trä sidospår tar väl till både fläckar och färger. Paint fungerar bäst på släta ytterväggar, och fläckar fungerar bäst på grovt sågade trävaror.

Satsa på en träskyddsprodukt ensam om du vill skydda sidospår men lämna det för väder naturligt.

Ett vattenbaserat primer kommer att acceptera både vatten- eller oljebaserade ytbeläggningar. En olja-baserad grundfärg måste användas med en oljebaserad bets eller färg.

Primer kan specifikt formuleras och märkt för användning som en primer, eller så kan du helt enkelt använda första skikt av färg eller bets som en grundfärg.

Applicera grundfärg

Med hjälp av en pensel, roller eller högtrycksfärgspruta, tillämpa en grundfärg av trä preserver, bets eller färg till rangerbangård.

Om sidospår ännu inte har installerats, applicera primer till båda sidor av trä och även till varje rå änden av varje träbit innan spikning sidospår till huset.

Låt primern eller tätningsmedel för att torka helt. I fuktigt eller kallt väder, kan sidospår ta två till tre dagar för att torka.

Applicera Slut Coat

Med hjälp av en pensel, roller eller spruta, tillämpa den slutliga coat av färg eller färg till styrelser och läkt. Se till att färgen hamnar i sömmarna och leder.

Applicera ett andra skikt av träskyddsmedel om så önskas. Detta steg är valfritt.

Medan beläggningen fortfarande är våt, använd en pensel för att gå över några områden som verkar strimmiga eller alltför lätt täckta.

Låt torka helt.