Växande Lucky Bamboo Sticklingar

November 19

Växande Lucky Bamboo Sticklingar

Välj en Lucky Bamboo spets skärning eller en knutpunkt skärning. Klipp dina tips sticklingar från en frisk och blomstrande växt ca 15 cm lång. Säkra sticklingarna i en 6-by-11-tums polyeten plastpåse och strö vattnet direkt på den för att förhindra skär torkar ut. För nodala sticklingar, skär ungefär fem sticklingar från en Lucky Bamboo växt 5 cm från basen. Varje skär måste ha 3 noder på det. Se till att varje skär har minst 3 blad på det för snabbare tillväxt. De knutpunkter sticklingar måste också placeras i en plastpåse och hålls som fuktats med vatten. För alla sticklingar, använd en vass kniv och skär genom bambu stjälken precis under leden. För att påskynda böka processen, blöt alla sticklingar i en lösning av 100 ppm indol smörsyra i 30 minuter innan plantering.

Blanda ihop en blandning av 1: 1-förhållande av sågspån och bränd risskal för böka och odlingssubstrat. Placera medium i en 6-för-11 tums polyetenpåse. Hålla blandningen fuktig genom att vattna noggrant. Plantera sticklingar i mediet 5 cm djup, ta bort alla botten lämnar innan du sätter stjälkarna. Begränsa mängden sticklingar till 5 för att förhindra överbeläggning. Placera säckar sticklingar i en mestadels skumma område - 70 procent skugga är bäst. Tillsätt vatten till sticklingar dagligen. Håll vattnet höjd 1 tum från basen. Rötter kommer etablera sig i 3 till 4 veckor för tips sticklingar och 4 till 5 veckor för knutpunkter sticklingar. Efter roten etablering, sticklingar är redo för transplantation.

Med samma storlek och typ av väska, transplantera Lucky Bamboo sticklingar en skär per väska. Se till att samma odlingssubstrat täcker botten av varje påse 2 inches. Fortsätt att hålla växterna i en mestadels skumma område. För mycket solljus under torrperioden kommer att orsaka blad brinna. Tur bambu föredrar massor av indirekt solljus och en rumstemperatur på 70 grader C. Applicera en msk. av 14-14-14 gödnings 3 gånger i månaden efter dina sticklingar transplanteras 1 vecka. Sticklingarna behöver massor av vatten när det är torrt, men inte så mycket när det är regnigt. Om du transplantera din tur bambu utanför, se till att jorden är löst för fungerande dränering. För mycket vatten kan orsaka rotröta.