10 Vatten spartips

October 13


Oavsett om det är på grund av förra månadens extra kostsam vattenräkning eller på grund av en plötslig gnista av miljörörelsen sporras av en dokumentär på Discovery Channel, det finns ingen förneka de fördelar som går hand i hand med bevarandet av vattenresurserna. Spara pengar medan rädda världen, det finns massor av sätt att hålla ditt hem vattenanvändning till ett minimum utan att bryta mot banken.

Korta Duschar

Minska din dusch tid så mycket som du kan. Visst är det skönt att ta en lång, varm dusch efter en hård dag på jobbet, men genom att skära att 15-minuters dusch ner till fem, staden San Diego uppskattar en genomsnittlig besparing på 75 liter per vecka för varje person i ditt hem om med hjälp av ett lågt flöde duschmunstycke.

Borstning och rakning

Det kan tyckas som en av de äldsta trick i boken, men genom att stänga av vattnet medan du borstar tänderna kan spara liter vatten varje dag. Detta trick fungerar även med rakning. Stäng kontakten på din diskbänk och fyll den delvis med vatten. Skölj rakhyveln i vattnet vid behov. Det finns ingen anledning att lämna kranen kör.

Kontrollera Läckor

Efter att ha använt en kran i ditt hem, ägna stor uppmärksamhet; du behöver för att titta och lyssna efter läckor. Även en liten, konsekvent dropp kan slösa liter vatten över tiden. Enligt New York City miljöskydd plats, "En långsam upptining avfall 15 till 20 liter per dag." Tänk att få läckan fast eller byta kranen så snart du kan.

Skjut upp Tvätteridag

Du behöver inte tvätta dina kläder efter bär dem en gång. Byxor, skjortor och handdukar kan bäras mer än en gång om de inte är smutsiga. Undersök dina kläder noga för att avgöra om du kan spara lite vatten genom att vänta att tvätta.

Säg "nej" till slangen

Undvik att låta barnen leka med slangen utanför hemmet. Detta slösar gallon vid liter vatten per minut. Alternativ för att hålla svalt inkluderar den offentliga adresspoolen, biografer och gå för Glass.

Diska

Om du har en automatisk diskmaskin i ditt hem, vänta tills det är helt fullt innan du startar upp. Vad gäller de som diska för hand, fylla en diskho med vatten för att skura och använda mindre diskmedel att minska den tid det tar för sköljning av disken.

Investera i en Broom

Om din uppfart eller trottoar är smutsig, är det frestande att åka ut en trädgårdsslang och ta hand om jobbet i 20 sekunder blankt. Rädda dig själv vattnet på bekostnad av fem extra minuter genom att svepa den ren med hjälp av en kvast. Du kan rengöra gräsklipp från din uppfart på ett liknande sätt, med hjälp av vinden som genereras av gräsklipparen att blåsa klippet tillbaka in i gräset.

Återvinning Bil Tvättar

Tro det eller ej, det finns biltvättar ute som återvinner sitt vatten. Kolla runt och se om någon är i ditt område. Genom att gå till en biltvätt som återvinner vatten, kan du just har sparat nästan 150 liter vatten.

Planera dina måltider

Tina inte fryst mat med hjälp av en ström av varmt vatten. Istället planera dina måltider i enlighet med och låt den tina i diskhon med gott om tid att skona. Många mikrovågor har en avfrostning funktion för dem som gillar att förhala.

Do not Get Trigger Happy

Skär ner på att spola toaletten tills det är nödvändigt. Till exempel, om du använder en servett för att blåsa näsan, inte slänga den i toaletten och spola bort det; kasta det i papperskorgen och spara på vatten. Staden San Diego säger att om du inte på toaletten som en askkopp eller papperskorg och skära ner på ofta rodnad, kan du spara upp till 150 liter vatten per vecka.