Bluebonnet Flower Fakta

October 13

Bluebonnet Flower Fakta


Den bluebonnet är en vacker trädgård eller vägkanten blomma som blommar tidigt på våren. Det är oftast odlas för sin estetiska värde, och används ofta i färska buketter och centerpieces. Den bluebonnet är lite knepigt att växa från frö, men om du köper specialbehandlade frön, är din framgång mycket högre.

Bluebonnet Beskrivning

Den bluebonnet tillhör Lupine familjen. En bluebonnet är en kort växt, bara växer sig vara 10 till 12 inches tall. Stjälkar dyka upp i början av våren och ett kluster av blå blommor former på toppen, vilket gör en cylinderformad blomman.
Bluebonnets är en himmelsblå och lila blandning i färg, med vita spetsar. Bladen är en ljus Kelly green med en silkeslen konsistens. Mycket sällan, bluebonnets växa i en nyans av rosa eller vitt.

Villkor för plantering

Bluebonnet frön bör planteras i ett område med full sol och väldränerad jord. Lägga till en lätt syrlig gödsel eller kompost kommer att förbättra blomningen hastigheten blommorna också. Bluebonnets behöver lite vattning och kan frodas i torra förhållanden. Växt bluebonnets i mitten av sommaren i för att de ska blomma nästa vår.
Bluebonnets behöver inte odlas i en trädgård, på en organiserad rad. De gör mycket väl när frön är utspridda längs den sida av vägen, längs en tomtgränsen eller mot ett staket (så länge som solen är på den sida av blommorna).

Plantering Överväganden

Växande bluebonnets kan vara svårt, speciellt för en nybörjare. Om du har en bluebonnet växt blomning i din trädgård redan förvänta dig inte att reseed sig och växa följande året. Fröna är mycket tjock och måste vara kemiskt förstärkas för för dem att gro följande år. Frön som inte behandlas vanligtvis inte växa. Komma behandlade fröna är så enkelt som att beställa dem från en plantskola eller köpa dem från en butik som säljer utsäde paket.

Bluebonnets och Texas

Den bluebonnet och Texas har en lång historia tillsammans. Den bluebonnet blev den statliga blomman 1901, då prärier täcktes med ljusa och glada blommor. När bluebonnets planteras som blommor, är de skyddade och kan inte bli störd. De ursprungliga prärier där bluebonnets frodades blir knappa, på grund av ökad befolkning och utveckling.

Bluebonnet Zon

Tyvärr, eftersom bluebonnets trivs i torra förhållanden, de växer inte överallt i USA. Den bluebonnet blev Texas statliga blomman eftersom den trivs bäst i Texas och vissa grannländer. De enda andra regioner i USA som kan växa bluebonnets (bortsett från en plantskola växthus) är Louisiana, New Mexico och Oklahoma. Den bluebonnet liknar lupin blomma, som inte växer i de flesta delar av USA om du vill försöka växa något liknande själv.